Zaštita od ptica

1. Šiljci
2. Zaštitne mreže
3. Repelenti-„vruća stopala“
4. Ultrazvučni repelenti

 

Šiljci

su igličasta zaštita izrađena od visokokvalitetnog fleksibilnog materijala (nerđajući čelik S 304) i polikarbonantne baze otporne na vremenske prilike i na temperaturu od – 40 do + 150C. Proizvod je prirodan i vrlo učinkovit u zaštiti od golubova, vrabaca, svraka, vrana i drugih ptica. Iglice su savitljive i zatupljene na vrhu, tako da predstavljaju mehaničku prepreku za ptice, blago ih odgurujući od površine na kojoj su šiljci postavljeni i tako u potpunosti onemogućava njihovo pristajanje, zadržavanje i gniježđenje. Igličasta zaštita je nestabilna i neprijatna
za pticu tako da će spriječiti njihovo slijetanje na krov, terasu , prozor, ….itd. Prepreke ne ozljeđuje ptice, nego ih samo odvraćaju od namjere, a na kraju prisiljavaju da zauvijek promijene mjesto sletanja i zadržavanja.
Šiljci su vrlo jednostavni za instalaciju ( ljepilo, silikonski kit, vijci… ), pa može biti instaliran na ravnim krovovima, pločicama, klima uređjajima, na svim vrstama podloga, od kamena, stakla, lima, cigle, drveta i metala.
Prednosti:

  • ekonomično i lako za instalaciju;
  • efikasno tjera ptice zauvijek;
  • ekološka zaštita;
  • humana zaštita ( ne ozljeđuje ptice );
  • jednokratno postavljanje i neograničen vijek trajanja

Ultrazvučni repelenti:

Ptice žive u istom okruženju kao i ljudi, koji imaju odgovornost da ih zaštite. Međutim, ptice mogu stvarati i poteškoće. Mogu predstavljati veliki problem za avijaciju, energetske izvore, poljoprivredu, tvornice itd. Nakon dugogodišnjeg istraživanja, proizvedeni su razni ultrazvučni aparati, koji rješavaju problem štetnog utjecaja ptica na ljude. Uz pomoć stručnjaka za ptice, utvrđena je optimalna ultrazvučna frekfencija koja tjera ptice.

Uređaj se može koristiti na aerodromima, kod energetskih izvora, u poljoprivredi, kod uzgoja riba, u skladištima, tvornicama, kod zaštite kulturnih znamenitosti itd.

 

SaiRen-repelent-za-golubove